Notodden – min by (høsten 2017)

«Fotografere, skrive og publisere»


26. oktober 2017

I dag har jeg vært på trykkstart hos 07media på Aurskog. Jeg lærte mye – og ble ganske overveldet av å se mitt eget bokprosjekt bli løftet fram av dyktige fagfolk som visste akkurat hva de skulle gjøre. Det var et eventyr:

25. oktober 2017
Boka ble sendt til trykkeriet i forrige uke. I morgen reiser jeg til Aurskog (07-gruppen) for å være med på trykkstart. Det blir utrolig spennende – for å si det forsiktig. Jeg har levert mange bøker til trykking gjennom livet, de fleste for mine kunder, men dette er første gang jeg trykker ei bok som jeg helt og holdent har stått for selv.

25. september 2017
I dag tok jeg en titt i tidligere korrespondanse med trykkeriet og oppdaget at trykking av boka var beregnet å ta tre uker, ikke én som jeg hele tiden har trodd. Hvem som er ansvarlig for en slik stor misforståelse kan jo være det samme, men jeg har en klar mistanke: Det er antagelig meg. De siste dagene har ombrekking av boka gått i en utrolig fart, slik at jeg faktisk begynner å bli glad for at den snart kan/må leveres til trykking.

7. september 2017
Trykking er bestilt, bokdesign er nesten i mål, og i dag skal jeg velge ut ca. 75 bilder av 227 bilder som tidligere er plukket ut fra bildearkivet mitt. En vanskelig oppgave, men heldigvis får jeg hjelp av min gode venn og billedkunstner Tor-Arne Moen. Neste punkt på programmet blir å skrive tekster som skal ledsage bildene. Dette blir gjort parallelt med montering av bildene.

Og så har jeg en jobb å gjøre med å planlegge og arrangere lanseringen som er 19. november.
Husk å holde av datoen!

Juni 2017
Min første fotobok ble trykket i 2011 i et nærmest mikroskopisk opplag og var først og fremst et prøveprosjekt. I årene som har gått siden da har jeg hatt et stadig voksende ønske om at bokutgivelser skal bli min kanal for å publisere bilder. Fotografere, skrive og publisere er blitt et personlig mantra.

Etter nyttår 2017 fant jeg en mulighet for å realisere et nytt bokprosjekt, og når dette skrives er jeg i gang med å fotografere og redigere bilder og designe boken «Notodden – min by». Den blir lansert 19. november 2017 i Bok- og Blueshuset på Notodden sammen med en fotoutstilling med noen av bildene som trykkes i boken.

På denne siden skal jeg informere om hva som skjer med dette bokprosjektet – og om andre bokidéer som allerede har begynt å spire. Følg med her, på creavitabloggen – og på facebook!

Bildeeksempler fra boka