Juleferie i ørkenen

Ørkenhotell ved Rødehavskysten

Jeg har av og til vært litt ambivalent til julefeiring – særlig etter at jeg et år rett og slett ikke orket tanken på tradisjonell jul i Norge av personlige årsaker. Hele jula opplevdes som en tung byrde, og jeg gledet meg ikke!

En venn av meg kommenterte en dag at jeg ikke så noe særlig frisk ut for tiden, og anbefalte meg å ta en «timeout» fra hverdag, jobb og familie og gjøre noe jeg virkelig hadde lyst til.

Et par uker senere – like oppunder jul – går jeg ombord i flyet som skal ta meg med til Hurghada i Egypt. Jeg har feber i kroppen og tør nesten ikke tenke på om det kan være lungebetennelse. Jeg har lenge drømt om å komme til Egypt for å følge en gammel drøm, og kommer meg på plass i flyet – uten å se meg tilbake.

Idet flydøra åpnes på Hurghada Airport blir jeg stående noen sekunder og myse mot det sterke lyset. På terminalbygget ser jeg et stort termometer som viser 26 grader – og trekker pusten dypt. Min første tanke er denne: – Nå blir jeg frisk! Og det stemte – bare at det gikk mye raskere enn jeg hadde våget å tro. Morgenen etter våknet jeg frisk og opplagt, helt fri for både feber og den plagsomme hosten.

Der ørkenen møter havet

Dagene gikk med til... nesten ingenting! Solbading, bassengbading, sjøbading og snorkling på korallrev var vel det viktigste.

Midt i alt dette meldte jeg meg på en todagers tur til Luxor, Deir el-Bahri og Kongenes dal. Det ble en fantastisk opplevelse for meg og fikk vidtrekkende konsekvenser. Jeg hadde bl.a. kjøpt et nytt digitalt kamera som jeg nå fikk veldig mye glede av.

For meg opplevdes hele reisen som en eneste lang opptur. Jeg har prøvd å hente noe lærdom ut av denne opplevelsen, men vet ikke helt hvordan jeg skal formulere det. Kanskje det går an å si: Når alt ser mørkt ut, skal du ikke se helt bort fra at det kan stå et mirakel eller to og vente på deg bak neste sving!

Det som gjorde aller mest inntrykk var «møtet» med en av Egypts svært få kvinnelige faraoer – dronning Hatshepsut – og det møtet finner du en hel artikkel om her:

Møte med dronningen