Reiselyst, nysgjerrighet og fotografering

I Firenze – for første gang. En by som av mange er regnet som renessansens hovedstad, med de berømte Uffizi-galleriene, PonteVecchio, Michelangelos David-statue… og veldig mye mer!

Min personlige tilnærming når jeg kommer til et sted som har så uendelig mye å by på er å skru ned noen av ambisjonene. Ja, du leste rett – jeg trenger ikke få med meg alt, og for all del – jeg slett ikke fotografere alle de fantastiske bygningene, kunsten og broene. De bildene kan jeg like godt kjøpe på et gatehjørne, som kalender, bok eller turistbrosjyre. Alt er jo fotografert fra før, av fotografer som ofte har gjort det mye bedre enn jeg kan håpe å få til.

Og det er nå nysgjerrigheten kommer inn i bildet – bokstavelig talt. Hva er det som skjer i denne byen? Hva holder de på med de som bor her? Hva gjør turistene? Er det noen steder der det ikke finnes turister også?

Jeg gjorde en oppdagelse da jeg forhåndsbladde litt i GoogleMaps. Oppe i skråningen nordøst for byen ligger en liten by som heter Fiesole. Kanskje det derfra ville gå an å få et oversiktsbilde av både Firenze, Arnoslettene og fjell og åser omkring?

Her er en liten bildesamling av det jeg hadde med meg hjem.