Webdesign

Da jeg tok utdanning i byggteknisk tegning en gang i urtiden, var jeg mest opptatt av at tegningene skulle se fine ut – i tillegg til at de skulle være riktige da, såklart. Jeg fikk et hint fra min hovedlærer om at jeg kanskje var mer en designer enn en teknisk tegner, men han gav meg likevel beste karakter.

Naturligvis gjør jeg alltid hva jeg kan for at bildene mine skal bli så bra som mulig. Men når bildene skal presenteres – da våkner også en designer i meg. Tilogmed på facebook – der man ikke har så mange valgmuligheter – har jeg prøvd å finne ut hvordan jeg kan gjøre presentasjonen så profesjonell som mulig. F.eks. er det ikke lurt å ha mere enn fem bilder i samme innlegg. Rekkefølgen av bildene får også konsekvenser for hvordan bildene vises. Og sånne ting.

Men på mitt eget nettsted – der har jeg frie tøyler! Skriftvalg og bildeformater, fargebruk, tekst og typografi – alt bestemmes av meg! I det siste albumet «Trær» konkluderte jeg med at svarthvitt-bilder blir best når de også presenteres i svarthvitt design. Resultatet ble jeg ganske fornøyd med.