På stranda i Galway

Jeg postet dette innlegget på facebook for noen dager siden. Jeg synes det er verd å bli tatt vare på, så for at det ikke skal drukne i facebook-universet gjengir jeg det her:

Min aller første foto-workshop var i Galway på vestkysten av Irland for ca. 20 år siden. Jeg hadde forberedt meg grundig; lest om Irlands historie, kjøpt meg et nytt speilreflekskamera og jeg hadde begynt å lese det norske fotomagasinet “Fotografi”.

Da jeg kom dit, følte jeg meg likevel ganske fortapt. Jeg syntes alle de andre var superprofesjonelle med sine Leicakameraer og mange års trening i mørkeromsarbeid, mens jeg gikk hvileløst omkring og lurte på hva jeg egentlig skulle ta bilde av.

Vår vertinne i Irland var Trine Garnes som bodde i Galway, og en dag vi snakket litt sammen fikk jeg en idé. Jeg hadde lest at utvandringen til USA var stor på 1800-tallet (som i Norge) og at det var mye sorg og fattigdom blandt mange av dem som ble tilbake. Hva om Trine kledde seg i sort og gikk på stranda og var en irsk kvinne som savnet sine kjære som hadde emigrert til Nord-Amerika?

Hun var med på forslaget, og en gråværsdag dro vi ned til sjøen og tok bl.a. dette bildet. Etter å ha sett på det i dag og “reparert” litt her og der synes jeg det stemmer ganske bra med ideen.