Byen i røyken

Da jeg kom til Notodden var jeg åtte år og skulle begynne i tredje klasse. Far hadde forsøkt å friste meg med at byen hadde svømmebasseng og bibliotek, men det som overskygget alt var jo røyken! Tinfos Jernverk sørget for at nedre bydel (sentrum) veldig ofte var innhyllet i røyk, og at det var vanskelig å få tørket tøyet uten at det ganske straks måtte vaskes på nytt. Vi ble opplært til å sette pris på røyken, for den betydde arbeidsplasser og inntekter.

I dag er det verken røyk eller jernverk ved Heddalsvannet, men i vinterhalvåret hender det avogtil at frostrøyken overtar og forandrer litt på utsikten. Mens klesvasken ligger og vrir seg i en tørketrommel.

Frostrøyk i januar, sett fra Kanalveien

Inn i et nytt år

Året 2017 ble avsluttet med lansering og julesalg av boka «Notodden – min by». Mottagelsen har vært veldig god. Det har rett og slett gitt mersmak. Inne i mitt hode ligger det allerede et nytt bokprosjekt og ber om oppmerksomhet. Vi får se hvordan det går i 2018...

Her er et av bildene som lenge lå på beddingen til å bli med i boka. Nå er det ihvertfall med på facebook. Det er fra den gamle båthavna ved Heddalsvannet.

Takk for året som gikk, og takk for all støtte, oppmuntring og heiarop. Vi vet lite om hva et nytt år kan bringe med seg, men fra min kant er det ganske sannsynlig at det vil komme flere bilder.

Boklansering!

Søndag 19. november (det er allerede en uke siden!) var det boklansering på Bok- og Blueshuset her i byen. Ordfører Gry Fuglestveit hilste fra kommunen og overrakte blomster, det ble bokbad med Tor-Arne Moen, trubaduren og musikeren Bjørn Borgen sang tre sanger for oss, og selv signerte jeg et ukjent antall bøker. Takk til alle som kom og gjorde denne ettermiddagen uforglemmelig!

I skrivende stund planlegger jeg utsending av bøker på posten i morgen. Det er mange som har bestilt bøker og salget går bra. Folk bestiller bøker til seg selv, til kjæresten, pappaen, tante og bestefar. Eller mamma. Eller naboen. I desember skal jeg være på Telemarkens Bokhandel tre lørdager og signere bøker der.

Og så er det jul!

Presentasjon

Presentasjon

Bokbad v/Tor-Arne Moen

Bokbad v/Tor-Arne Moen

Foto: Sissel Vaage Alstad

Hold sammen – det er vinter

Kort fotoreportasje:

Etter å ha vært to dager på rad i skogen ved Tinnemyra hadde jeg en følelse av at høsten holdt på å takke for seg og overlate arenaen til kong Vinter.

Da jeg var innom Bok- og Blueshuset i formiddag spurte jeg likegodt Anlaug og Olaf hva de tenkte om saken.

– Å jo, det er nok vinter nå ja, mente de begge to.

Skulpturen «Samhold» av Ingrid Lene Langedok

Høstsonate – siste akt

Notodden – min by

Dette er en kort presentasjon av boka «Notodden – min by» spesielt beregnet på alle dere som bor utenbys (les: ikke på Notodden) og som derfor ikke kan gå i Telemarkens bokhandel og bla i boka eller bli med på lanseringen på Bok- og Blueshuset førstkommende søndag:

171107_1352_bokomslag_2048px.jpg

Denne boka er en personlig historie om det å bo på Notodden. Ikke veldig utfyllende, men den spenner likevel ganske vidt. Jeg har kalt den et fotografisk essay, fordi det er de 81 fotografiene som bærer boka og som forteller historien(e). Her er litt mere informasjon:

Fakta:
Boka har åtte kapitler, og hvert kapittel har en introduksjonsside med tekst og illustrasjon. Det er 176 sider i boka, som er trykt på 150g kunsttrykk-papir av premium kvalitet. Formatet er 290x290mm, og opplaget er på 600 bøker. Boka lanseres 19. november kl. 17 på Bok- og Blueshuset. Den kan også bestilles via epost her:  creavita.net/creavita. Den er til salgs hos Telemarkens Bokhandel, Storgata 30, 3674 Notodden fra 20. november. Prisen er kr. 495 og ved forsendelse via posten kommer porto i tillegg.

Her er noen eksempler på innholdet i boka. Klikk på bildene!

I bokhandelens bakgård

627 bøker snart i hus...

627 bøker snart i hus...

Det er duskregn og én plussgrad. I bokhandelens bakgård står en mann og sjauer pappesker med et ganske tungt innhold. Slik er det å være enmannsfirma og gi ut bok på eget forlag. En mangfoldig hverdag, og for det meste veldig moro! Jeg oppdaget riktignok en skrivefeil i dag, men sier ikke hva det var. Om 9 dager kan du få kjøpt boka og se etter selv.

God helg!

PS. Dette ble publisert på min facebookside i går.

Hvit kunst

En vinterdag på Høvikodden. Det er tåke, det er nysnø, og lyset er mykt og vakkert. Alt øyet ser, er blitt forenklet, og det meste er i svart og hvitt, pluss noen gråtoner.

Den hvite, norske vinteren er en fryd å fotografere i. Jeg har en følelse av å gå omkring med en Tri-X film i kameraet, som godt kan presses et blendertrinn og gi litt ekstra korn i det ferdige bildet. Har ikke lyst til å reise hjem, men mørket og kulda kommer snart til å jage meg avgårde, og jeg begynner å bli sulten på middag. Men jeg kommer tilbake! Kanskje nattestid, med stativ og med vinterklær i mange lag...