Klosterbesøk i Italia

På en Italiareise i februar 2014 fikk jeg anledning til å besøke to klostre. Dette er først og fremst en bildefortelling om mine personlige opplevelser på disse to stedene. Ingen av dem fungerer helt som de åndelige sentrene de engang var, og spesielt Il Convento har fått nye bruksområder og anvendelser. For en fotograf og grafisk designer er dette rene gullgruver å vandre i, noe som forhåpentligvis går fram av disse to galleriene.


Fossanova

Dette er et stort område ca. 10 mil sørøst for Roma, med mange klosterbygninger og store grøntområder – samt en katedral-lignende, majestetisk kirke som likevel er enkel i stilen. Her er det det åpent for besøkende året rundt, men i februar var det en spesielt fin opplevelse å gå alene omkring i den folketomme og stille, men vakre katedralen.

 

Il Convento

Il Convento ligger like ved byen Trevi i det sentrale Umbria nord for Roma, og drives av den norske tekstilkunstneren Live Mørstad som kurs- og konferansesenter. Stedet benyttes hovedsakelig i sommerhalvåret. I tillegg til den flott restaurerte klosterbygningen med soverom (moderniserte og oppgraderte klosterceller), kjøkken, flere store oppholdsrom, kjeller og verksteder, finnes også et stort, avskjermet uteområde med svømmebasseng og vakker natur.