Stillbildevideo

Filmer satt sammen og redigert med bilder jeg har tatt.


Venezia

– Du vil alltid søke tilbake –

Den unike følelsen ved å sitte på en piazza uten å høre lydene av biler, busser, tungtransport og trikk. I stedet høre bølgeskvulp fra store og små båter på Canal Grande og sitte på en rolig uteservering når kanaltrafikken stilner og det nærmer seg kveld. Det er en meditasjon å være i Venezia. Den beste tiden å fotografere på er etter min mening i vinterhalvåret, med tåke og dis, avogtil ganske folketomme gater og torg, halvmørke morgener og svarte netter.


Pitigliano

– Fuglenes egen by –

Jeg hadde hørt og lest om denne spesielle byen som ligger på en klippe i Sør-Toscana. Bergarten er så myk at man kan grave i den med skje. Det har innbyggerne visst å utnytte gjennom århundrene. Under kirken er det gravet ut et skjulested for jødene som flere ganger i løpet av historien har måttet leve i skjul her. Vinkjeller, spisested og butikk kan du også finne. Men det som først og fremst fanget min interesse da jeg kom dit var det frodige fuglelivet. Bli med på en reise fra Telemarks fjell til fuglenes lekeplass i klippebyen Pitigliano:


Roma

– Den evige by –

Den evige by – med hissig trafikk og scooterkappkjøring gjennom lyskryssene. Bydelen Trastevere med rolig tempo, en lavmælt atmosfære og hyggelige spisesteder på fortauene. Grønnsakmarkedet på Campo de’ Fiori – og gatemusikanter som virkelig kjenner sin tradisjonsmusikk – kontrastene er store og mange. Den gamle bydelen – det sentrale Roma – byr på mange overraskelser. For eksempel er byen full av fontener, og det er blitt skrevet flere bøker bare om dem. Men det er mer enn Trevi-fontenen og Petersplassen som er verd å oppleve. Ta deg tid til å gå på oppdagelsesferd i rolige smug og smågater fjernt fra støyende trafikk og finn ditt eget Roma!

PS. Glem ikke kameraet.

PS 2. Klikk på bildet nedenfor.

Så lenge Colosseum består, består Roma.
Så lenge Roma består, varer verden.
Men når Roma faller, går verden under.
— Benediktinermunken Beda (674–735)

Tinnemyra

– En vandring gjennom årstider –

Notoddenfolk elsker dette området, som gir deg ulike naturopplevelser fra den ene timen/dagen/årstiden til den andre. Bli med på en vandring rundt Tinnemyra! Vi starter med den blå timen, og avslutter med en annen blå time.